Miért fontos a várandóssági genetikai vizsgálatok elvégzése?

A legtöbb ember életének legfontosabb eseménye, mikor gyermeke születik. A családtervezés ezért egy fontos, lehetőség szerint minden eshetőségre kiterjedő tevékenység. Mindenki igyekszik a lehető legtöbbet tenni azért, hogy egészséges gyermeke szülessen.

Az orvostudomány, a laboratóriumi technika rohamos fejlődésével lehetővé vált a genetikai betegségeknek a várandósság ideje alatti vizsgálata, szűrése.

A leggyakoribb genetikai betegség a Down-kór. Igaz, hogy a 35 év feletti anyák esetében lényegesen nagyobb ennek kockázata, a beteg gyerekek 80%-a mégis fiatal anyáktól származik! Ezért nyilvánvaló, hogy a Down-kór szűrése nem korlátozódhat kizárólag a magas kockázatú korcsoportra (>35 év)!

Az újgenerációs szekventálás (NGS) technológiája lehetővé teszi a szabadon keringő DNS fragmentumok pontos analízisét, amivel számos genetikai eredetű kórkép hatékonyan azonosítható. Az elsődleges cél, hogy kimutatható legyen a normális kromoszóma-állománytól eltérő állapot.

Bővebb információk elérhetők IDE kattintva!

Milyen esetekben érdemes felkeresni szakrendelést?

Genetikai betegségek felismerése
Betegségek kockázatának felmérése

Szakembereink

Mire számíthatunk a genetikai vizsgálat során?

A vizsgálatot kétféleképpen végezhetjük: invazív vagy non-invazív módon.

Gyakori kérdések

  • Miért fontos a genetikai betegségekre irányuló vizsgálatok elvégzése?

    Elsősorban a magzat esetleges betegségei diagnosztizálhatók még a várandósság ideje alatt, de segítségükkel az egyén megtudhatja, hogy milyen betegségekre lehet genetikai hajlama. Ez lehetővé teszi a korai beavatkozást, a megelőző intézkedések meghozatalát vagy a speciális egészségügyi ellátást az adott betegségek esetén.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!