A műtő

A Csimborasszó Egészségügyi Központba érkező, műtéti úton gyógyítható Pácienseket két, a XXI. század minden elvárásának megfelelő, steril műtő várja.

A műtők egy olyan komplex kialakítású műtőblokkban foglalnak helyet, melyben a tervezésekor valamennyi szükséges és opcionális helyiség kialakításra került. A műtőblokkhoz szorosan kapcsolódik egy központi sterilizáló egység, ahol a Csimborasszó Egészségügyi Központ saját keretein belül képes a fertőtlenítést, sterilizálást teljes spektrumban megoldani. Ehhez a rendkívül magas minőséget képviselő svéd Getinge készülékeket helyeztük üzembe.

Rendelkezésünkre állnak a maximális sterilitás biztosításának céljából a következő készülékek:  nagy teljesítményű autokláv, plazmasterilizáló berendezés, automata műszermosogató készülék, ultrahangos műszertisztító készülék is. Rendelkezünk továbbá egy úgynevezett Statim sterilizáló készülékkel is, mely nagyon rövid idő alatt képes az eszközöket sterilizálni, akár beavatkozás alatt is.

Műtőinket a német gyártmányú, Maquet panelműtő rendszerrel alakítottuk ki, mely a legmagasabb minőségi és sterilitási körülményeket garantálja. A legmodernebb technológiával kialakított műtőblokk mellett 4 db, egyenként 2-2 ágyas, saját vizesblokkal ellátott betegszobában kezdhetik meg a betegeink a rehabilitációjukat. Mindegyik betegszobát központi szellőzéssel és klímával láttuk el, továbbá IP televízióval, korlátlan WIFI-vel, nővérhívó rendszerrel és multifunkcionális ágyakkal szolgáljuk betegeink kényelmét.

De mit is jelentenek az előzőekben leírtak a hozzánk érkező Páciensek számára?

A fentieknek megfelelően cégünk megtett és meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a hozzánk forduló páciensek a legnagyobb biztonságban legyenek.

A hozzánk műtétre jelentkező betegeket az első pillanattól személyes asszisztens kíséri végig, aki megszervezi a szükséges előzetes vizsgálatokat, segítséget nyújt a műtét napján az elhelyezésben, majd az elbocsátáskor is rendelkezésre áll.

Sétáljunk be a műtőbe!

A központi műtőblokkba 2 úton juthatunk be. Egyik a beteg-zsilip, másik pedig a személyzeti zsilip. A beteg-zsilipen át jut be a műtétre kerülő beteg, a személyzeti zsilipen keresztül a műtői TEAM tagjai. A személyzet a zsilipből a steril műtőfolyosóra már csak az itt rendszeresített egészségügyi lábbeliben, zsilipruhában, maszkban és műtőssapkában, kézfertőtlenítést követően léphet be.

A steril műtőfolyosóról tud a személyzet tovább haladni a két steril műtőbe a hozzájuk tartozó betegelőkészítőn, illetve az operatőr orvosok a bemosakodón keresztül. Ezen folyosóról nyílik a steril takarítószer tároló-helyiség és az ébredő is.

Mindkét steril műtőben a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre, köztük egy 6K, 7K operációs torony, mely alkalmas artroszkópos, laparoszkópos műtétekre egyaránt. Mindkét műtőben központi monitort helyeztünk el, így az operáló orvos valós időben hozzáfér a korábbi betegdokumentációkhoz illetve a központ által tárolt képanyagokhoz is, megkönnyítve ezáltal a műtét menetét.

A steril műtők mögött található egy folyosó, ahova a műtőkben használt, szennyezett eszközök kiadásra kerülnek. A használt eszközök ezt követően bekerülnek egy egyirányú folyamatba, mely kezdődik az eszközök tisztításával (mosogató, ultrahangos műszertisztító, automata műszermosó), ezt követően fertőtlenítés-csomagolás-sterilizálás az útvonal. Így a sterilizált eszközök ismételten rendelkezésre állnak.

Műtéti beavatkozás után a műtőből az ébredőszobába kerülünk, ahol az élettani funkciók felügyelete zajlik, majd e teljes ébredést követően kerül a beteg a kényelmes szobákban elhelyezésre.

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!