Miben támogatja gyermekünket a foglalkozás?

A korcsoportos torna a normál mozgásfejlődést támogatja és az abban való további fejlődésre biztosít lehetőséget a gyermekek számára. A szülők együtt vesznek részt gyermekükkel a foglalkozásokon, ahol az órákat számos mozgásfejlesztő eszköz, sok ének és mondóka színesíti.

Elsődleges célunk a fejlesztés, a részvételt egészséges és Dévény tornát már nem igénylő babáknak is ajánljuk. Az egyes foglalkozások kötött, tervezett menete biztonságot jelent a kicsiknek. Kis idő elteltével pontosan tudják követni mely nagyobb órai egység után milyen jellegű feladatok következnek.

Egy csoport maximum létszáma 7 fő lehet, a tornákra előzetes bejelentkezés szükséges.

Amiben segíteni tudunk

figyelemfejlesztés
orientációs képességek fejlesztés
mozgásfejlesztés
problémamegoldás
testtudat megalapozása
koncentráció fejlesztése

Szakembereink

Milyen életkor szerinti csoportokba lehet jelentkezni?

Gyakori kérdések

 •  A Csiga bandita csoportba kúszó babával is lehet érkezni?

  Optimálisabb ha már mászó babával kapcsolódnak be a tornába, kúszóként az óra kisebb részébe tudnak bekapcsolódni.

 • Mi történik, ha sír az órán vagy nem akar valamit megcsinálni a gyermek?

  Nem érdemes ezen túlzottan aggódni, csak úgy mint otthon, nyugtassa meg, egy kis időre ne erőltesse a feladatot. Hagyja, hogy szemlélődjön, akár rövid ideig az ölében fogva. Aztán egy idő után, ha már megnyugodott és újra biztonságban érzi magát valószínű, hogy a kíváncsiság elindítja a feladatok felé. Érdemes mindig mindent megpróbálni. Szülőként az a feladat, hogy segítsük a gyermeket, hogy kipróbálja magát az új helyzetekben.

 • Miben tud még segíteni a korcsoportos torna?

  Egy olyan életkorban, melyben a biztonság fontos eleme a normál fejlődésnek, a foglalkozások menete – akár csak a napirend- kiszámíthatóságot , biztonságot nyújt az új kihívások ellenére.

  A mozgás fejlesztésén túl a figyelem és a koncentráció fejlesztése is része az óráknak. A csoport mindemellett sajátos szociális közeget is biztosít a gyermekek számára, ahol várakozni tanulnak és problémát megoldani a saját eszközeik segítségével. Megismerik testi határaikat, megalapozzák test tudatukat, orientációs képességeiket.

  A foglalkozás fontos eszköze lehet a környezetük és önmaguk mozgás útján történő megismerésének.

 • Szükséges szandált vinni a tornára?

  Igen, a Hangya Banda és a Manó Csapat esetében javasolt.

Időpontfoglalás

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Az idegrendszeri éretlenség több területen jelentkező, gyakori probléma, melynek korai felfedezésével és érlelésével megelőzhetőek az esetleges iskolai nehézségek, tanulási zavarok. Az idegrendszer éretlensége alatt valamely...
Simonné Pungor Mária, a Csimborasszó elmúlt hat évében DSGM szak-gyógytornászként és egészségfejlesztőként sok-sok embernek nyújtott segítő kezet a szó szoros és átvitt értelmében is. Marcsi (ahogy mindenki szólítja) már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!