Mi az a Kinesio Tape és miben lehet a segítségünkre?

A Kinesio Tape egy olyan speciális szálelrendezésű szövet, melynek egyik felülete hullámszerűen felvitt ragasztóanyaggal van ellátva.

A Kinesio Tape tulajdonságai a bőrhöz hasonlítanak: súlya, nyújtási mutatója, vastagsága is hasonlatos a bőrhöz. Felhelyezésével olyan jótékony pozitív szenzorikus ingereket és információkat közvetít a szervezetünk számára, melyek beindítják a gyógyulási folyamatokat.

 

 

Amiben segíteni tudunk

fájdalom
operációkat követően
reumatológiai problémák
prevenciós, megelőző célzattal
belgyógyászati problémák
sportfizioterápia során
lymphológia
baleseteket követően
neurológiai problémák
gyermekgyógyászati problémák
nőgyógyászati problémák
ortopédiai problémák

Szakembereink

Hogyan zajlik a Kinesio Tape felhelyezése?

A Kinesio Tape felhelyezése a bőr tisztításával kezdődik, majd a felhelyezést követően ellenőrizzük, hogy megfelelően jártunk-e el.

Gyakori kérdések

 • Milyen anyagból készülnek a felragasztott szalagok?

  A tape-k 100% pamutból készülnek, latex mentes orvosi minőségű akril ragasztófelülettel.

 • Milyen tulajdonságokkal bírnak a felragaszott szalagok?

  A szalagok a bőrhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek: légáteresztők, rugalmasak, 130-140%-ban nyújthatók, speciális szövésűek, vízállóak.

 • Milyen felhelyezési technikák léteznek?

  Felhelyezése során célunk a sajátos anyag és a felhelyezési technikák együttes hatásának segítségével a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindítása. A felhelyezési technikák a kineziológia alapelveit figyelembe véve jöttek létre, innen ered az elnevezés is. A Kinesio Tape technikája önállóan és a mozgás szervrendszer problémájának kezelésére kiegészítésként is alkalmazható terápia, mely az adott terület, vagy érintett izom támogatását, működésének helyreállítását segíti.

 • A felhelyezett szalagokkal lehet zuhanyozni, úszni?

  A Kinesio Tape lég-, és vízáteresztő, gond nélkül lehet vele zuhanyozni, úszni.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Tóth-Fraller Bettina gyógytornász szereti a szakembert próbáló kihívásokat, s ebben bizony nincs is hiánya annak, aki gerincferdüléssel diagnosztizált gyerekekkel foglalkozik. Betti a Csimborasszóban e mellett intimtorna...
Simonné Pungor Mária, a Csimborasszó elmúlt hat évében DSGM szak-gyógytornászként és egészségfejlesztőként sok-sok embernek nyújtott segítő kezet a szó szoros és átvitt értelmében is. Marcsi (ahogy mindenki szólítja) már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!