Miben segíthet a korrekciós tréning?

Valamennyi sportág sajátos igényeket, elvárásokat támaszt a sportoló felé. Minden sportágban vannak olyan sportági tényezők, melyek domináns túlterheléseket eredményeznek. A korrekciós tréning elsősorban ezeknek a mozgásterheléseknek a korrekcióját célozza meg.

A korrekciós tréning a sportolók számára hasznos a még tudatosabb, pontosabb, célszerűbb, gazdaságosabb mozgás kivitelezésben, valamint a prevenció eszközeként. A trénig egy olyan gyakorlatanyag együttes, mely egyéni felmérést és vizsgálatot követően személyre szabott programot állít össze a sportoló számára, figyelembe véve az egyéni sajátos aszimmetriákat, túlterhelt (sokszor megrövidült) és alul működő (gyengült) izom viszonyokat, izom disbalanszokat, megváltozott ízületi diszfunkciókat, korábbi sérüléseket.

A korrekciós tréning további célja, hogy a diszfunkciók megszüntetése, csökkentése révén a sérülékenység mértékét is csökkentsük. Jó hatásfokkal alkalmazható tehát prevenciós és rehabilitációs célzattal egyaránt.

Amiben segíteni tudunk

asszimetriák
sportspecifikus rizikók
helytelen biomechanika
aluledzettség
túlsúly
rossz technika
izomdiszbalanszok
túlterheltség

Szakembereink

Mire számíthatunk a tréning során?

A korrekciós trénig gyakorlatainak összeállításakor az egyén aktuális állapota adja a kiindulópontot, ahogy javul az állapot, úgy nehezednek a trénig gyakorlatai. A korrekciós tréning alább felsorolt egységeinek együttes alkalmazása révén alkot egy komplex egészet. A többi sportági edzés munka mellett képes arra, hogy felkészítse a sportolót az adott helyzetében lehető legmagasabb teljesítményre.

Gyakori kérdések

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!