Miben segíthet a korrekciós tréning?

Valamennyi sportág sajátos igényeket, elvárásokat támaszt a sportoló felé. Minden sportágban vannak olyan sportági tényezők, melyek domináns túlterheléseket eredményeznek. A korrekciós tréning elsősorban ezeknek a mozgásterheléseknek a korrekcióját célozza meg.

A korrekciós tréning a sportolók számára hasznos a még tudatosabb, pontosabb, célszerűbb, gazdaságosabb mozgás kivitelezésben, valamint a prevenció eszközeként. A trénig egy olyan gyakorlatanyag együttes, mely egyéni felmérést és vizsgálatot követően személyre szabott programot állít össze a sportoló számára, figyelembe véve az egyéni sajátos aszimmetriákat, túlterhelt (sokszor megrövidült) és alul működő (gyengült) izom viszonyokat, izom disbalanszokat, megváltozott ízületi diszfunkciókat, korábbi sérüléseket.

A korrekciós tréning további célja, hogy a diszfunkciók megszüntetése, csökkentése révén a sérülékenység mértékét is csökkentsük. Jó hatásfokkal alkalmazható tehát prevenciós és rehabilitációs célzattal egyaránt.

Amiben segíteni tudunk

asszimetriák
sportspecifikus rizikók
helytelen biomechanika
aluledzettség
túlsúly
rossz technika
izomdiszbalanszok
túlterheltség

Szakembereink

Mire számíthatunk a tréning során?

A korrekciós trénig gyakorlatainak összeállításakor az egyén aktuális állapota adja a kiindulópontot, ahogy javul az állapot, úgy nehezednek a trénig gyakorlatai. A korrekciós tréning alább felsorolt egységeinek együttes alkalmazása révén alkot egy komplex egészet. A többi sportági edzés munka mellett képes arra, hogy felkészítse a sportolót az adott helyzetében lehető legmagasabb teljesítményre.

Gyakori kérdések

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Egy 10 évvel ezelőtti cikk szerint Japánban több felnőtt pelenka fogyott egy év alatt, mint gyermekpelenka. Az idősödő társadalom velejárója, hogy nő az inkontinenciában szenvedők száma, hisz 85 éves kor felett az emberek...
A vérvétel szorongást keltő helyzetet jelenthet mind a gyermek, mind a szülő számára. Döntően befolyásolja a gyermek viselkedését a szülő hozzáállása. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülő maga is bizonytalan, fél, izgul,...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!