Labordiagnosztika

Egészségünk tükre

Milyen vizsgálatokra alkalmas a labordiagnosztika?

A laborvizsgálat az egészségügyi ellátás alappillére. A jó laborlelet választ ad a feltett diagnosztikai kérdésre, kellően informatív, iránymutatást ad és jól értelmezhető a gyógyítást végző orvos számára.

Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket. Emiatt is joggal nevezhetjük kulcsfontosságúnak az egészségügyben a laboratóriumi diagnosztikát.

Milyen esetekben érdemes felkeresni szakrendelést?

egészségmegőrzés
egészségügyi panaszok felmerülése esetén
szakorvosi javaslatra
szűrési vagy korai diagnosztikai céllal

Szakembereink

Mire számíthatunk a laborvizsgálatok során?

Több mint 5000 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőség nálunk, emellett vannak kiemelt csomagajánlataink is, amelyek szabadon variálhatóak, változtathatóak. Emellett a Csimborasszó Egészségügyi Központban levett szövettani minták kezelését is elvégezzük.

Gyakori kérdések

 • Milyen formában kerül elküldésre a lelet?

  E-mail formájában, jelszavas védelemmel ellátott leletet kap minden páciensünk.

 • Hogyan kell készülni a vizsgálatra; enni, inni szabad előtte?

  Ez vizsgálat típustól függ. A vizsgálatot megelőző napokban minden páciensünket keressük ingyenesen telefonon, ahol egyénileg felkészítjük, segítjük, válaszolunk minden kérdésére.

 • Milyen fajta laborvizsgálatok érhetőek el a Csimborasszó Egészségügyi Központban?

  Magas szintű szolgáltatásokkal elérhetőek nálunk vér-, vizelet-, széklet-, és genetikai vizsgálatok, illetve szájnyálkahártya törletből végzett vizsgálatok és ondóvizsgálatok is.

 • Mikorra készülnek el a leletek?

  Ez vizsgálat típustól függ, minden vizsgálatnak egyedi leletelkészülési ideje van. Az alap vizsgálatok többségében már másnap elkészülnek, de vannak nemzetközi vizsgálataink is, amelyek hosszabb leletközlési idővel rendelkeznek. A leletközlési időről a választott vizsgálatok tükrében az előzetes ingyenes telefonos konzultáció során minden páciensünket tájékoztatjuk.

Időpontfoglalás

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

A vérvétel szorongást keltő helyzetet jelenthet mind a gyermek, mind a szülő számára. Döntően befolyásolja a gyermek viselkedését a szülő hozzáállása. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülő maga is bizonytalan, fél, izgul,...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!