Miben segíthet a gerinctréning?

A gerinctréning egy rendkívül hatékony mozgásforma, mely hangsúlyosan a törzsizmok (core) erősítésére szolgál. A tréning átmozgatja, mobilizálja a gerincet, segít tudatosítani a helyes testtartást, erősíti a meggyengült izmokat és nyújtja azokat, amelyek megrövidültek. Helyreállítja a felbomlott izomegyensúlyt és szép tartást biztosít. A core stabilitása révén a gerinc és az ízületek stabilan maradnak, így kerülnek a helyes anatómiai pozícióba.

A tréninget végezve rövid idő alatt nő a gerinc és a medence stabilitása, javul a testtartás, emellett egészséges, erős és jól működő aktív izomzat jön létre.

Amiben segíteni tudunk

túlsúly
nyaki fájdalom
egész hátat érintő fájdalom
gerincet és ízületeket terhelő sport
zsibbadó végtagok
rossz tartás
ülőmunka
derékfájdalom
mozgásszegény életmód
végtagokba sugárzó fájdalom
nehéz fizikai munka
gerincferdülés

Szakembereink

Mire számíthatunk a foglalkozás során?

A gerinctréninget megelőzően nagyon fontos, hogy a szakemberrel tudassuk az esetlegesen felmerülő gerincproblémákat!

Gyakori kérdések

  • Mi a gerinctréning fő célja?

    A gerinctréning fő célja az, hogy megelőzze és csökkentse a hátfájásokat és a gerincproblémákat. A gerincet körülvevő izmok erősítése javítja a gerinc stabilizációját, amely lehetővé teszi a gerincnek, hogy jobban ellenálljon a stressznek és a nyomásnak. Ez csökkentheti a gerinc terhelését és enyhítheti a fájdalmakat.

  • Milyen esetekben nem javasolt a gerinctréningen való részvétel?

    Ha valaki súlyos gerincproblémákkal küzd, először orvosi konzultációra van szüksége, mielőtt elkezdi a gerinctréninget. Emellett a gerinctréning nem helyettesíti a szakorvosi vagy a fizikoterápiás kezeléseket, hanem inkább kiegészítő módszerként szolgálhat.

Időpontfoglalás

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!