Lökéshullámterápia

Hanghullámokkal gyógyítunk

Hogyan gyógyít a lökéshullámterápia?

A lökéshullám egy akusztikus hullámforma, mely nagy energiát szállít a fájdalmas és a csont-izom-kötőszöveti anatómiai elemek területeire.

Az energiaközvetítés hatására az érintett szövetekben különböző reparációs, regenerációs és fájdalomcsillapító folyamatok indulnak meg. A hullámokat egy, a kezelőfejben lévő apró fémdarab kelti, melyet a kezelőfej közvetít a kezelendő terület felé.

Amiben segíteni tudunk

talpfájdalom
ínsérülések, letapadások
láb fájdalmainak kezelése
izomkeményedések, fájdalmas izom-kötőszöveti csomók
teniszkönyök, golfkönyök
egyes csípőfájdalmak
patella ín gyulladása
sarokfájdalom
Achilles-ín fájdalma
izomsérülések utókezelése
ugrótérd (a térdkalács csúcsánál jelentkező fájdalom)
saroksarkantyú kezelése
rotátorköpeny-sérülés
térdfájdalom

Szakembereink

Mire számíthatunk a kezelés során?

Kezelést csak szakorvosi javaslat alapján végzünk. A kezeléseket megelőzően bizonyos esetekben orvosi vizsgálatra és képalkotó vizsgálatokra lehet szükség a pontosabb diagnózis felállításához.

Gyakori kérdések

 • Fájdalmas a kezelés?

  A terápia erőssége a betegség típusától, a kezelt testrésztől és a páciens érzetétől függően személyre szabható, de a lökéshullám kezelés minimális fájdalommal jár. Általában ahogy javul a fájdalom, úgy lehet a következő kezelések során emelni az erősséget, ami szükséges a mielőbbi gyógyulás segítéséhez. A lökéshullám kezelés rendszerint kúraszerűen (3-5 alkalommal) történik, de már az első alkalom lényeges javulást hozhat.

 • A gyógyulás érdekében hány lökéshullám kezelés szükséges?

  A lökéshullám kezelés magától a betegtől és az adott problémától függ. A tapasztalatok alapján 3-5 kezelés lehet hatásos, az első 3 kezelés után még jelentkezhetnek tünetek. Sokan már az első kezeléstől is eredményt várnak, de egy “antibiotikum kúrát is végig kell csinálni”, így akkor van értelme a lökéshullám kezelésnek, ha a kúrák és a kezelések az elejétől a végéig lezajlanak. Az első kezelések után a fájdalmak felerősödhetnek, amit a felgyorsult véráramlás okoz. Vannak betegek, akik esetében csak hosszú hetek elmúltával, egy pillanat alatt múlik el a fájdalom, így a betegeknek magukkal és a kezeléssel szemben is türelmesnek kell lenniük.

 • Minden esetben alkalmazható a terápia az izomsérülések utókezelésére?

  A kezelés 3-4 héttel az izomsérülés után végezhető, amennyiben vérömleny jelenléte ultrahanggal kizárásra került és az érintett terület még fájdalmas.

 • Hány napnak kell eltelnie két lökéshullámterápiás kezelés között?

  Két kezelés között legalább 4-5 napnak el kell telnie, azaz heti 1 kezelés ajánlott.

 • Milyen esetekben nem alkalmazható a lökéshullámterápia?

  A lökéshullám kezelés csak ritka esetben használható gyermekeknél, melyről a kezelést megelőző konzultáció során dönt a kezelőorvos. A kezelés nem alkalmazható tumoros megbetegedés esetén, fémanyagok felett és műtét utáni első 6 hétben. Vérhígítót szedő betegek esetén a lökéshullám kezelés szigorúan tilos!

 • Mik a lökéshullámterápia mellékhatásai?

  A lökéshullám terápiás kezelés során maradandó panaszokról az esettanulmányok nem számoltak be, de apró, ritka mellékhatások előfordulhatnak. Ilyen például a kezelt területen meleg duzzanat, enyhe bőr elszíneződés, esetleg vérömleny vagy lokális fájdalom. Nagyon ritkán pontszerű bevérzések is kialakulhatnak a kezelt területen, de ezek rövid időn belül elmúlnak. Ritkán fordulnak elő mellékhatások, mert a jól megválasztott kezelésintenzitással a lökéshullám terápia teljesen veszélymentesen alkalmazható.

 • Milyen egyéb, jótékony hatásai vannak a terápiának?

  Egyéb hatások:

  – oxigenizáció és keringés javulása
  – krónikus gyulladás csökkentése
  – kollagéntermelés serkentése
  – meszesedések oldása pl.: váll, talp területén
  – fájdalomcsillapítás
  – sejtregeneráció serkentése
  – trigger pontok oldása

 • Gyógyszert szedek, lehet-e mellette lökéshullám terápia kezelést alkalmazni?

  Igen lehet, mert a lökéshullám terápiát mozgásszervi betegségek gyulladására alkalmazzuk, az antibiotikum pedig a szervezeten belül lévő baktériumokra hat.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Saroktáji panaszokkal sok beteg keresi fel a Csimborasszó Egészségügyi Központot. Nemcsak felnőtt, de gyermek páciensek is gyakran panaszkodnak saroktáji fájdalomról. A gyermekek és a felnőttek panaszainak hátterében más...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!