Mit nevezünk Dévény-módszernek (DSGM)?

A Dévény-módszer a gyógyítás és a fejlesztés összhangja. Nem csupán egy módszer a sok közül és nem kiegészítő terápia, hanem a mozgásrehabilitáció minden eddigiektől eltérő, gyökeresen új megközelítése. A Dévény torna ütőkártyája az SMT (speciális manuális technika), amely direkt idegrendszeri stimulációval képes beindítani a működést.

A mozgásrehabilitáció egyéb módszerei többnyire a beteg mozgásának erőltetésén alapulnak, olyan mozgás végzését elvárva a pácienstől, amire magától nem képes. Ezzel szemben a DSGM a képessé tevés egyedüli eszköze.

Amiben segíteni tudunk

elhúzódó etetések
megkésett mozgásfejlődés
koraszülött gyermek fejlesztése
3 hónaposan nincs stabil alkartámasz
egyoldalas fejtartás
törzs íves tartása
tartási aszimmetriák
3 hónaposan nincs stabil fejemelés
születéskori eltérések, rendellenességek
szoptatási problémák

Szakembereink

Mire számíthatunk a Dévény foglalkozás során?

A Dévény-módszerrel végzett kezeléseket minden esetben megelőzi egy DSGM-szakgyógytornász általi állapotfelmérés, mely a DSGM speciális tünettanának alkalmazásával történik.

Gyakori kérdések

 • Mire lesz szükség az állapotfelmérés során?

  A vizsgálatra a születéskor kapott zárójelentést kell hozni, abból már sok információ kiderül a kolléganőknek.

 • A gyermek hány hetes korában lehet elkezdeni a tornát?

  A Dévény tornát a születés pillanatától lehet alkalmazni.

 • Árthatok a gyermeknek a DSGM tornával?

  A kezeléssel csak használni lehet, ártani nem. A panaszt a legkisebb gyanújel esetén is kezelni kell, mert a korai kezelés előnyei később behozhatatlanok.

 • Meddig kell alkalmazni a kezelést?

  A DSGM kezelések általában több hónapon keresztül történő, hosszú távú kezelések. A kezdeti tünetek megszűnésén túl a mozgásfejlődés szoros megfigyelése is szükséges, általában mászásig, járásig követjük nyomon a csecsemőket.

 • Mit tudunk otthon tenni a kezelés hatásának növelése érdekében?

  Nagyon fontos, hogy a szülőkkel “egy nyelvet beszéljünk”, hiszen a kezelések minőségét és a gyógyulási időt negatívan befolyásolja, ha a szülő nem tartja be a kezelő által kért otthoni feladatokat. Ilyen például a gyakori hasra fektetés ébrenlétkor, nagy mozgástér biztosítása a földön, ültetés tilalma stb.

 • Okozhat gondot a hordozókendő használata?

  Nem, nem okozhat, ha a használat mértékkel történik.

 • Sírni fog a gyermek a kezelés során?

  A kezelés során a kezelő mindent megtesz, hogy sírás nélkül történjenek a kezelések. Amennyiben mégis van sírás, az a legtöbb esetben nem a fájdalom miatt történik. Érdemes figyelni a sírás minőségére!

Időpontfoglalás

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Éder-Kocsis Éva DSGM szakgyógytornász 2015 novembere óta erősíti már a Csimborasszó csapatát. Elhivatott a Dévény-módszer iránt, ugyanakkor számos más képzésen és tanfolyamon is gyarapította tudását.  Tizenévesen még...
Lukács Szabina minden mozdulatán látszik, hogy nagyon szereti a szakmáját. Már csak ezért is lehet meglepő, hogy szemernyi tudatosság sem volt abban, hogy gyógytornász lesz.  Anno, gimnazistaként a felvételi tájékoztatót...
Simonné Pungor Mária, a Csimborasszó elmúlt hat évében DSGM szak-gyógytornászként és egészségfejlesztőként sok-sok embernek nyújtott segítő kezet a szó szoros és átvitt értelmében is. Marcsi (ahogy mindenki szólítja) már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!