Miben segíthet a mászófal terápia?

Központunkban a tartásjavítás, valamint a gerincferdülés kezelésének eszközeként fontos szerep jut a mászófal terápiának is. Ezek mindegyike hosszantartó folyamat, ennek során tud segítségünkre lenni változatos, motiváló terápiás eszközként a mászófal használata.

A gyerekeknek játékossá, izgalmasabbá, színesebbé tudjuk tenni vele a foglalkozásokat, kiváltva a számukra sokszor „kötelező, monoton és unalmas” feladatokat. A foglalkozások biztonságos körülmények között zajlanak, a gyerekeknek nem kell magasra mászniuk. A boulder falon végzett gyakorlatok számtalan kiegészítő lehetőséget kínálnak a gyógytorna és a rehabilitáció keretein belül. Ha az eddigi feladatok nem hozták meg a sikert, mindig érdemes egy próbát tenni, valami újat kipróbálni, hátha ezen keresztül elérhetővé válik a kitűzött cél.

Amiben segíteni tudunk

erősíti az izmokat
fejleszti az egyensúlyérzéket
nyújtás hatékony eszköze
fejleszti a figyelmet
fejleszti a testi-térbeli koordinációt
fejleszti a koncentrációt

Szakembereink

Mire számíthatunk a mászófal terápia során?

A terápia során a pácienseknek mászófalakat kell megmászniuk, és különböző mozgásokat kell végrehajtaniuk az adott feladatok teljesítése érdekében.

Gyakori kérdések

  • Miben tud segíteni a mászófal terápia?

    A mászófal terápia elősegíti a testtudatosságot, az egyensúlyérzéket, az erőnlétet és a koordinációt. A terápia során a pácienseknek használniuk kell a testüket, a karjaikat, a lábaikat és az egyensúlyukat ahhoz, hogy megfelelően mozogjanak a falon. A mozgások során a pácienseknek meg kell tanulniuk az optimális testtartást és a helyes légzéstechnikát.

  • Hogyan kell készülni a terápiára?

    Kényelmes ruházat, vékonyabb talpú és keskeny orrú váltócipő, folyadék, kisméretű törölköző ajánlott.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Az idegrendszeri éretlenség több területen jelentkező, gyakori probléma, melynek korai felfedezésével és érlelésével megelőzhetőek az esetleges iskolai nehézségek, tanulási zavarok. Az idegrendszer éretlensége alatt valamely...
Tóth-Fraller Bettina gyógytornász szereti a szakembert próbáló kihívásokat, s ebben bizony nincs is hiánya annak, aki gerincferdüléssel diagnosztizált gyerekekkel foglalkozik. Betti a Csimborasszóban e mellett intimtorna...
Simonné Pungor Mária, a Csimborasszó elmúlt hat évében DSGM szak-gyógytornászként és egészségfejlesztőként sok-sok embernek nyújtott segítő kezet a szó szoros és átvitt értelmében is. Marcsi (ahogy mindenki szólítja) már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!