Miben segíthet a McKenzie torna?

A McKenzie módszer a világ egyik legismertebb gerinc vizsgálati- és kezelési módszere, ami gyors eredményt és gyógyszer-mentes kezelést biztosít a betegek számára. Hatékonyan alkalmazható a porckorongsérv, mechanikai eredetű gerincbántalmak és egyéb mozgásszervi fájdalmak kezelésében.

A foglalkozás során szakemberünk aktívan bevonja a pácienseket is a gyógyulási folyamatba azzal, hogy a kezelés részeként otthon is könnyen kivitelezhető, személyre szabott gyakorlatokat kapnak. A McKenzie terápia fontos eleme, hogy a páciens megtanulja magát kezelni és ne függjön a terapeutától. Ezáltal nemcsak a gyógyulás, hanem a hosszú távú fájdalom és tünetmentesség is elérhető.

Amiben segíteni tudunk

diagnosztizált gerincsérv
derékfájdalom miatt nehéz előrehajlás
ízületi gyulladásból eredő fájdalom felkarokban, csípőkben, fenékben, vállakban
időnként megjelenő bizsergés vagy zsibbadás a végtagokban
helytelen testtartásból adódó derék-, hát-, nyakfájdalom
isiász
derekában lévő merevség vagy fájdalom
derék szakaszon vagy nyakban kezdődő fájdalom, mely kiterjedhet a fenékbe, ill. vállakba
sajgó fájdalom érzet a könyökökben vagy térdekben
letapadás miatti derék-, hát-, nyakfájdalom

Szakembereink

Mire számíthatunk a foglalkozás során?

A McKenzie torna részletes kikérdezéssel és vizsgálattal kezdődik, majd feltérképezzük a fájdalom kiváltó okait. Ezt követően könnyen megtanulható feladatokat végzünk, amiket otthon is ajánlott gyakorolni.

Gyakori kérdések

 • Milyen esetekben nem ajánlott a McKenzie torna?

  Bár a McKenzie torna hatékony lehet a hát- és nyakfájdalom kezelésében, vannak bizonyos esetek, amikor nem ajánlott vagy csak óvatosan kell alkalmazni.

  A McKenzie torna nem ajánlott azoknak az embereknek, akiknek súlyos gerincsérve vagy gerincvelői elváltozása van. Ezekben az esetekben a gerincoszlop stabilizálása és támogatása érdekében más terápiás megközelítéseket kell alkalmazni.

  Továbbá, ha a betegnek olyan tünetei vannak, mint például vizeletürítési vagy székletürítési nehézségek, vagy izomgyengeség, azonnal orvosi segítséget kell kérni, és a McKenzie torna alkalmazása előtt az orvosukkal kell konzultálni.

  A McKenzie torna nem ajánlott terhes nőknek, vagy olyan embereknek, akiknek súlyos egyensúlyzavaruk van, vagy instabil ízületeik. Emellett azoknak az embereknek is óvatosan kell eljárniuk, akiknek krónikus betegségeik, mint például az arthritis vagy a cukorbetegség van, mivel ezek a betegségek korlátozhatják az aktivitást és befolyásolhatják a gyógyulási folyamatot.

  Végül, mindig fontos, hogy az orvos vagy a fizioterapeuta tanácsát kérjük, mielőtt elkezdenénk bármilyen terápiát, így a McKenzie tornát is.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Simonné Pungor Mária, a Csimborasszó elmúlt hat évében DSGM szak-gyógytornászként és egészségfejlesztőként sok-sok embernek nyújtott segítő kezet a szó szoros és átvitt értelmében is. Marcsi (ahogy mindenki szólítja) már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!