Röntgen

A képalkotás első eszköze

Milyen esetekben lehet segítségünkre a röntgen, mint diagnosztikai eszköz?

A röntgenvizsgálat alkalmas a csontok és az ízületek elváltozásainak felismerésére, lehetővé teszi a ficamok, törések gyors diagnosztikáját, valamint fontos diagnosztikai eszköz lehet mellkasi, hasi panaszok esetén is.

A központunkban elérhető készülék által készített felvételeket egy minősített orvosi programmal (Osirix MD) további mélységekben elemezhetjük, így lehetővé válik szögek, tengelyek mérése is, melyeket a teljes végtaghossz, teljes gerinc felvételi funkció teszi teljessé. A fentieknek köszönhetően központunkban a scoliosis (gerincferdülés) diagnosztikáját és konzervatív terápiáját magas szinten tudjuk biztosítani.

Milyen esetekben érdemes felkeresni szakrendelést?

ízületkopás
gerincdeformitások
lenyelt tárgyak helyének azonosítása
csonttörések
csontritkulás
csontfertőzések
esetleges mellkasi betegségek
ízületi ficamok

Szakembereink

Mire számíthatunk a röntgenvizsgálat során?

Központunkban röntgenvizsgálatra kizárólag orvosi indikációval van lehetőség, ez alól kivétel a tüdőszűrő jellegű mellkasröntgen.

Gyakori kérdések

 • Bárkinek a röntgenvizsgálata elvégezhető a Csimborasszóban?

  Természetesen igen, a röntgenfelvételek elkészítésének egyedüli kritériuma a meglévő szakorvosi javaslat vagy beutaló.

 • Milyen fajta röntgengép érhető el a Csimborasszó Egészségügyi Központban?

  A központunkban elérhető Samsung GC 70 félautomata digitális RTG készülék extrém alacsony sugárdózissal képes rendkívül jó minőségű felvételeket leképezni, minimalizálva ezzel a RTG sugárzás élő szövetekre gyakorolt hatását. A nagyon kis mennyiségű sugárdózisok miatt kifejezetten alkalmas gyermekek vizsgálatára is.

 • Gyermekek számára veszélyes a röntgen?

  A központunkban található speciális röntgengép nagyon kis mennyiségű sugárdózisának köszönhetően kifejezetten alkalmas gyermekek számára is.

 • Mely testrészekről készíthető felvétel?

  Röntgen felvétel készíthető a koponyáról, mellkasról, a gerinc teljes hosszáról, ízületekről, karok-lábak csontjairól, a medencéről és a csípőről.

   

  Amennyiben további kérdése merül fel röntgenfelvétel készítésének témakörében, keresse fel a szombathelyi Csimborasszó Egészségügyi Központot!

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

A képalkotó diagnosztika kiemelkedően fontos eszköze a röntgen-vizsgálat. A Csimborasszó Egészségügyi Központban elérhető Samsung GC 70 félautomata digitális RTG készülék extrém alacsony sugárdózissal képes rendkívül jó ...
Dr. Fülöp Adrienn radiológus szakorvos szeret utánajárni úgymond a dolgoknak. Fontos számára, hogy mindenkinek útmutatást adjon arról, hogy hova, kihez tud fordulni a leletezett a bajával. Kollégánk, elmondása szerint már...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!