A sarokfájdalom

Saroktáji panaszokkal sok beteg keresi fel a Csimborasszó Egészségügyi Központot. Nemcsak felnőtt, de gyermek páciensek is gyakran panaszkodnak saroktáji fájdalomról. A gyermekek és a felnőttek panaszainak hátterében más és más kórképek állhatnak.

Felnőttkorban a sarok területére lokalizálódó fájdalom leggyakrabban a talpi bőnye (plantaris fascia) gyulladásának helyén, illetve az emberi test legerősebb ina az Achilles-ín tapadásánál jelenhet meg. A két kórkép fizikális és ultrahang vizsgálattal könnyen elkülöníthető, azonban kiegészítésként egyéb csontos kórképek kizárásának céljából szükségessé válhat röntgen vizsgálat elvégzése is.

A talpi bőnye és az Achilles-ín gyulladása túlterheléses kórkép, mely jelentős fájdalmat okoz a sarok talpi illetve hátsó régiójában, a betegek pedig teljesítmény csökkenésről számolhatnak be. A fenti eltérés számos okra vezethető vissza, a teljesség igény nélkül említünk néhány gyakori okot:  álló munka, lúdtalp, sport, diabetes stb. A panaszok egy része életmód változtatással csökkenthető, azonban ez nem minden esetben kivitelezhető. A panaszok kezelése komplex. A kiváltó ok megszüntetése mellett kiemelkedően hatékony a Lökéshullám kezelés, mely 80%-os hatékonysággal szünteti meg a panaszokat már 5 kezelést követően. Fontos terápiás lehetőség a gyógytorna, manuálterápia is, melyek segítségével jó eséllyel elkerülhető a fájdalmas (és gyakran csak átmeneti megoldást jelentő) sarok közeli injekció, vagy a műtéti beavatkozás is.

Mind a diagnosztika, mind pedig a teljes körű terápiás lehetőségek elérhetők a Csimborasszó Egészségügyi Központban.

Forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!