Kifinomult tapintással

A legtöbben mostanság derék- és gerincproblémákkal fordulnak hozzá, Váradi Gábor gyógymasszőr azonban e mellett gyakran azokon is segít, akik izomletapadások, kötőszöveti elváltozások vagy éppen beszűkült vállízületeik miatt szenvednek, méghozzá nagyon. És még hosszasan sorolhatnánk, hogy hányan hány féle fájdalmakkal fordulnak hozzá, s jutnak enyhüléshez kezei által.

Gábor kezei ugyanis hihetetlen érzékkel derítik fel és gyógyítják is a bajt. Ki gondolná, hogy annak idején egész más pályára készült. Elmondása szerint kiskorától az építőipar vonzotta, e szakterületen, mérnökként szeretett volna dolgozni. Egy szemideg-gyulladás nyomán kialakult látáscsökkenés miatt azonban 18 évesen pályamódosításra kényszerült, s némi gondolkodás után úgy döntött, hogy masszőrként fog dolgozni. Ehhez előbb Sopronban sportmasszőri, majd Szombathelyen gyógymasszőri szakvégzettséget szerzett. (Az érdekesség kedvéért, a soproni OKJ-s képzésen attól a Lukács Szabinától tanulta meg az ízületek kimozgatását, akivel most kollégák a Csimborasszó Egészségügyi Központban!)

Gábor sportmasszőrként először a SzoESE futóival foglalkozott, s elmondása szerint velük dolgozva egyre inkább kezdte megérezni egyrészt a sérülések kialakulásával kapcsolatos ok-okozati összefüggéseket, illetve, hogy miként lehet – például kimozgatásokkal és más módszerekkel – hatékonyan segíteni a sportolók gyógyulását.

Gábor számára ezt követően jött az igazi mélyvíz, amikor is a Haladás élvonali labdarúgó-csapatához került masszőrnek.

  • Szakmai szempontból rendkívül hasznos három évet töltöttem el a csapatnál. Nagyon sok feladatom volt, számos sérüléssel, speciális dologgal találkoztam. Rengeteg kezelést végeztem, s a munkában a kezem is erősödött. Végeredményben itt tanultam meg, hogy napi szinten hogyan kell masszőrként dolgozni – emlékezett Gábor, aki ezt követően a Király Sportlétesítményben kapott munkát, ahol a sportolók sérüléseinek ellátása mellett már gyógymasszőri feladatokkal is egyre gyakrabban találkozott.
  • Akkor még főként orvosi ajánlásra egyre többen fordultak hozzám mozgásszervi panaszokkal, én pedig a legjobb tudásom szerint próbáltam megszüntetni a fájdalmaikat – mesélte Gábor, aki időközben a fizioterápiás asszisztensi szakvizsgát is letette.

Gábor aztán 2020. júniusban „igazolt” a Csimborasszó csapatába, ahol pillanatok alatt megtalálta a helyét és a feladatát. Méghozzá a sok-sok feladatát! Gábort ugyanis nagyon sokan keresik, nagyjából és egészében olyanok, akiknek valamijük fáj, s az ő kezeitől, vagy az általa végzett lökéshullám-, ultrahang és elektro-terápiától várják a probléma megoldását.

Golfkönyök, teniszkönyök, sarokfájdalom, nyaki és ágyéki gerinc vagy éppen kötőszöveti elváltozás, bekötött váll, derékfájás, izom-letapadás és még lehetne sorolni, hogy mi minden problémához hívják segítségül Gábort, aki szerint a látásproblémái miatt a tapintása jóval kifinomultabb az átlagnál, s ez nagy segítség számára – az orvosokkal nagy összhangban végzett – munkájában.

  • Alázat és segítőszándék, ezek nélkül ez a munka nem megy – tette hozzá a fentiekhez Gábor, aki úgy érzi, hogy most igazán a helyén van és élvezi a munkáját.

Végül arról beszélt, hogy a folyamatos szakmai fejlődés híveként eddig is több továbbképzésen vett már részt, kitanulta például a trigger pont terápiát, az FDM typaldos féle fascia terápiát és a Dorn terápiát, a tanulás azonban soha nem érhet véget, ennek szellemében a manuális terápiák területén a jövőben újabb hasznos tudásokat szeretne elsajátítani.

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!