Gyermek vérvétel

A vérvétel szorongást keltő helyzetet jelenthet mind a gyermek, mind a szülő számára. Döntően befolyásolja a gyermek viselkedését a szülő hozzáállása.

Ha a gyermek azt látja, hogy a szülő maga is bizonytalan, fél, izgul, aggódik, akkor ez a viselkedés a gyermekre is átragadhat. A gyermek biztonságérzetének növelése érdekében fontos, hogy a szülő tájékoztassa a gyermeket arról, hogy pontosan mire számíthat a vérvétel során. Korának megfelelő módon kell felkészíteni a vizsgálatra és őszintén el kell mondani a vérvétellel járó kellemetlenségeket is.

Központunkban beutaló nem szükséges a laborvizsgálat elvégzéséhez, azonban szakmai szempontok miatt javasoljuk, hogy vérvétel előtt a gyermek háziorvosával vagy szakorvossal konzultáljanak. Sűrűn előfordul, hogy a szülő által kért vérvétel hiányos, ezért ha utána történik az orvosi vizsgálat, akkor újabb vérvételre lehet szükség.

A Csimborasszó Egészségügyi Központban nyugodt, barátságos környezetben várjuk a kívánt laborvizsgálatokra a legkisebbeket is! 🙂

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!