Felkarplasztika a Csimborasszóban

A feszes felkar nem tűnik elérhetetlen célnak, mégis, akiknek problémás ez a terület jól tudják, hogy az egyik legmakacsabb testrésszel állunk szemben.

A felkarplasztika gondolata gyakrabban fordul meg azon nők fejében, akiknél az idő múlásával vagy hirtelen, nagymértékű fogyás következtében a bőrszövetek rugalmassága csökken és a csak mindenki által „integető izomnak” nevezett bőrfelesleg alakul ki, de felkarplasztikára kerül sor túlzott zsírlerakódás esetében is. A kialakult helyzetek bármelyike problémát okozhat a közérzetben, sőt rosszabb esetekben akadályozhat az öltözködésben és nehezebben is rejthető, főleg nyáron.

A felkarplasztika nem tartozik a leggyakoribb műtétek közé, mert egy nehezen gyógyuló terület, és a hegek is sokszor zavaróak lehetnek. A páciensnek mindig mérlegelnie kell, hogy a megereszkedett bőr mennyire zavarja a hétköznapi életben. A felesleges bőrmennyiségtől függ, hogy milyen mértékű beavatkozásra lesz szükség. A műtéti idő 1- 2 óra lehet ennek függvényében.

Amennyiben a bőr megereszkedése minimális, és inkább túlzott mértékű zsírlerakódásról van szó, elegendő lehet csak a zsírleszívás, amely után várhatóan a bőr rugalmasságánál fogva visszanyeri természetes, eredeti feszességét. Ha közepes mértékű megereszkedésről beszélünk, akkor elég egy kisebb vágást ejteni a felkar, közvetlen hónalj alatti részén, és ezen a területen metsszük ki a felesleges bőrmennyiséget. Ha szükséges, ezt a beavatkozást is kombinálhatjuk zsírleszívással.

Amennyiben nagymértékű, a felkar egészére kiterjedő bőrmegereszkedésről van szó, akkor szükséges a felkar teljes belső hosszában vágást ejtenünk, amennyiben a megereszkedés a hónaljat is érinti, a metszést meghosszabbítjuk ebbe az irányba is. Ha csak zsírleszívásra kerül sor, akkor a gyógyulási idő sokkal rövidebb, hiszen nincsen műtéti vágás, csak egy kis bemeneti seb. Karszorító hordása azonban ebben az esetben is fontos 4-6 hétig.

A műtétet követően általában egy éjszakát kell a klinikán tölteni. A műtéti terület 2-3 hétig duzzadt és feszes lehet, a varratszedés 2-3 hét elteltével történik. Szorító viselése 6 hétig szükséges. Amennyiben nem fizikai munkáról van szó, a páciens akár 1 hét után visszatérhet dolgozni. A műtéti terület 2-3 hónapon belül teljesen begyógyul, és csak egy vékony heg marad látható.

Vizsgálatok és teendők a beavatkozás elvégzése előtt:

  • Plasztikai sebészeti konzultáció
  • Műtéthez szükséges előzményvizsgálatok– laborvizsgálat, EKG, altatóorvosi vizsgálat

A szombathelyi Csimborasszó Egészségügyi Központban a felkarplasztikát egynapos sebészeti ellátás keretein belül végezzük. A nyilvános árlistánkon megjelölt árak tartalmazzák a műtéti előkészítés során szükséges előzményvizsgálatok díját, az egynapos ellátást és a műtét utáni kontrollt.

A Csimborasszóban végzett egynapos sebészeti beavatkozásokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást a +3694900261 telefonszámon lehet igényelni!

Forrás: https://krecsanyi.hu/hu/plasztikai-sebeszet/felkar-plasztika/ .

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!