Innovatív vállalati egészségprogram

Saját idősáv és szakrendelések a Schaeffler Savaria Kft. dolgozóinak a Csimborasszóban

Magyarországon, de Európában is egyedülálló innovatív vállalati egészségprogramban működik együtt a Schaeffler Savaria Kft. és a Csimborasszó Egészségügyi Központ. Szombathely legnagyobb munkaadója közel 3000 dolgozója számára külön fenntartott idősávban tíz szakrendelés (ortopédia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, gasztroenterológia, ultrahang diagnosztika, urológia, kardiológia, nőgyógyászat, fogászat, labordiagnosztikai vizsgálatok) valamint gyógytorna ellátások igénybevételét biztosítja a régió piacvezető egészségügyi központjában. A cég munkavállalói érvényes dolgozói belépőkártyájuk birtokában a központ honlapján külön online felületen foglalhatnak időpontot a szakrendelésekre.

Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálatok, szűrések

A Csimborasszó Egészségügyi Központ 2020-ban több körös pályázaton nyerte el a jogot, hogy foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokat biztosíthasson a Schaeffler Savaria Kft. számára.

A foglalkozás-egészségügyi együttműködés 2021 január 1-től indult, azóta a vállalat telephelyén a Csimborasszó Egészségügyi Központ munkatársai napi 8 órás rendelési időben összesen hat fős orvosi és kétfős szakasszisztensi csapattal látják el a munkavégzéshez szükséges foglalkozás-egészségügyi feladatokat.  Központunk lehetőséget nyújt továbbá a munkaköri alkalmassághoz szükséges kötelező labor- és röntgen vizsgálatok elvégzésére is, valamint támogatást ad a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megelőzésben és tesztelésekben is.

Vállalati egészségprogram és dolgozói wellbeing

A Schaeffler Savaria Kft. vezetése fontosnak érezte, hogy a kötelező orvosi ellátáson túl ennél többet is nyújtson dolgozói számára. A vállalat elkötelezett a dolgozói gondoskodás iránt, céljai között szerepel a munkavállalók jóllétének elősegítése. Hosszas egyeztetések és megbeszélések után 2021. júliusára összeállt az a közös program, amely a Csimborasszó Egészségügyi Központ közreműködésével lehetővé teszi a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói számára a gyors orvosi segítséget, beleértve a diagnosztikát és a terápiás ellátásokat is.

Munkavállalói egészségfejlesztés: tíz szakellátás a Csimborasszóban

A megbeszélések után már csak az volt a kérdés, hogy melyek lesznek azok a szakorvosi ellátások, amik a vállalat dolgozóinak életét megkönnyítendő elsőként kerülhetnek be a programcsomagba.

Nos, a Schaeffler mintegy 3000 ellátásra jogosult dolgozóját 2021.07.15-től saját idősávban fogadjuk egészségügyi központunkban. A schaeffleres munkavállalók a Csimborasszó honlapján külön időpont foglaló felületen jelentkezhetnek be a szakrendelésekre.

Az együttműködés keretében az alábbi szakrendeléseket vehetik igénybe:

 • Ortopédia (röntgen- és ultrahang-diagnosztika is)
 • Belgyógyászat
 • Bőrgyógyászat
 • Gasztroenterológia (endoszkópia is)
 • Ultrahang diagnosztika
 • Urológia
 • Kardiológia
 • Nőgyógyászat
 • Fogászat
 • Labordiagnosztika (szakorvosi javaslatra)

Gyógytorna és kiegészítő terápiák:

 1. Lökéshullám terápia
 2. Elektroterápia
 3. Kinesio tape

A pilot vállalati egészségprogram tapasztalatait az együttműködő felek folyamatosan értékelik, ezek alapján a szakrendelések száma tovább bővülhet a jövőben.

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!