Laparoszkópos lágyéksérv műtét a Csimborasszóban

Honnan ismerhetjük fel, hogy lágyéksérv gyanúja áll fenn?

A sérv kialakulásakor a sérvkapu tájékán kellemetlen érzések jelentkezhetnek, mint például feszülés, nyomás, húzódás, vagy akár égő érzés. Ezzel párhuzamosan, vagy ezt követően észlelhető egy elődomborodás, amely mérete testhelyzet függvényében változhat. Általában fekvő helyzetben eltűnik, de álló helyzetben, mozgáskor, emeléskor vagy hasprést alkalmazva megjelenhet és nagyobbodhat. Fontos megjegyezni, hogy a sérv mérete és a panaszok mértéke között nincs szoros összefüggés.

A sérv többségében a tünetek alapján könnyen felismerhető. Előfordulhat azonban, hogy a diagnózis megerősítése vagy más lehetséges okok kizárása érdekében ultrahangvizsgálat is szükségessé válik.

Hogyan lehet jelentkezni a beavatkozásra?

Minden műtéti beavatkozáshoz a műtétet végző szakorvos indikációja, más néven beutalója szükséges. Esetünkben az előzetes vizsgálatra 3 szakorvos által van lehetőség:

  • Dr. Jáger László (Sebkezelési és Ápolási Centrum, Szombathely)
  • Dr. Méhes Richárd (Csimborasszó Egészségügyi Központ)
  • Dr. Zarka Gyula (Alpok Egészségház)

Mi történik miután megvan az indikáció?

A Csimborasszó Egészségügyi Központ esetmenedzserei felveszik a Pácienssel a kapcsolatot és egyeztetnek az előzményvizsgálatok (labordiagnosztika, nyugalmi EKG, aneszteziológiai konzultáció) időpontjáról. Ekkor kerül meghatározásra a beavatkozás időpontja is és van lehetőség feltenni kérdéseket a szervezéssel kapcsolatban. Az altatással kapcsolatos kérdéseket az aneszteziológiai konzultáción szakorvosunk válaszolja meg! A laborvizsgálat előtt nem szabad étkezni és csak szénsavmentes ásványvizet lehet inni!

Az aneszteziológiai konzultációra szükséges elhozni az előzménydokumentumokat (ha vannak), az állandó gyógyszerek listáját és adagolásukat, illetve ételallergia esetén az azt igazoló szakorvosi dokumentumot!

Mi vár a Páciensünkre a központba érkezést követően?

A műtétre érkezés időpontját minden esetben előre egyeztetjük! Kérjük, hogy az érkezéskor NE LEGYEN LEBOROTVÁLVA a műtéti terület! A recepción először aláírjuk a szükséges dokumentumokat, majd rendezzük az anyagiakat. Ezt követően az esetmenedzser bemutatja a betegszobát.

Az előkészítésben minden esetben a műtétet végző orvos és/vagy a nővér segít. Mindig mindent időben jeleznek! Amíg a szakemberek nem kérnek semmit, addig egy a feladat: a Páciensnek kényelembe kell helyeznie magát. 🙂

Mire számíthatsz a műtétet követő néhány órában?

Közvetlenül a beavatkozás után csak a beteg lehet a szobában! Előfordulhat, hogy elővigyázatossági szempontból a Páciens monitorizálásra kerül. Ettől nem kell megijedni, nem jelent semmi rosszat!

A Páciens a műtétet követően a szakorvosi és nővéri utasítások alapján ihat és ehet! Nem lehet fogyasztani semmit, amire a nővér nem adott engedélyt! Ezzel nagyban megkönnyíthetjük a szakértő személyzet munkáját!

A beavatkozást követően a Páciens egy éjszakát a központunk betegszobáinak egyikében tölt, amely során 24 órás – nővér általi – felügyelet alatt áll. Az étkezést teljes mértékben mi biztosítjuk. A másnapi vizitet követően – amennyiben szakorvosunk mindent rendben talál – a beteg elhagyhatja az intézményt. Az otthoni tudnivalókról és további teendőkről részletes tájékoztatást adunk.

A Csimborasszóban végzett egynapos sebészeti beavatkozásokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást a +3694900261 telefonszámon lehet igényelni!

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!