Babamasszázs

Szeretetteljes érintések

Mit tanulhatnak a szülők a babamasszázs órán?

A tanfolyamunkon a szülők megtanulhatják a fogásokat, amiket otthon mindennap gyakorolhatnak, miközben egyre bensőségesebb viszonyt alakíthatnak ki babájukkal. A babamasszázs nem erőltet semmilyen érintést, fogást, a célunk a baba igényeinek megismerése, a saját tempójú és ritmusú, pozitív, lazító, szeretetteljes érintések elfogadtatása.

A babamasszázs tanfolyam során a fő cél a kötődés kialakításának, megerősítésének támogatása az érintés, masszázsfogások, kommunikáció tanítása által, hogy a gyermekek megéljék a megbecsülést, elfogadást.

 

Amiben segíteni tudunk

izomzat lazítása
gázok, salakanyagok ürítésének segítése
idegrendszer és érzékszervek fejlesztése
a szülő és gyermeke közötti kötődés kialakításának támogatása
osztatlan figyelmet, szeretetteljes érintést nyújt a piciknek
növeli az érzelmi intelligenciát
izomzat erősítése
stressz és feszültség oldása
együtt töltött, minőségi idő biztosítása
a keringés, a légzőrendszer, a bélrendszer működésének segítése
fájdalomcsillapításban (hasi, fogzási, oltási, növekedési fájd.)
testmegismerést serkenti

Szakembereink

Mire számíthatunk a foglalkozások során?

Az elméleti és gyakorlati oktatás során (csoportos formában) az oktató mozdulatsorait utánozva a szülők masszírozzák a babájukat.

Gyakori kérdések

  • Miért fontos a babamasszázs?

    A 6-9. terhességi hétre kifejlődik a bőrünk, ami az egyik legnagyobb érzékszervünk, a világ megismerését, a kapcsolatteremtést segíti elő, ezért a korai masszázsnak jelentőségteljes hatásai vannak. A babamasszázs fogásait és az oktatás menetét Vimala McClure dolgozta ki négy technikát ötvözve: a svéd masszázst, az indiai masszázst, a talpmasszázst és a jóga alapelemeit.

    Elméleti és főként gyakorlati tudás átadására törekszünk, ami a baba mindennapjait, fizikai jóllétét segíti elő, megtanítva a szülőknek a baba jelzéseinek figyelését és tiszteletben tartását.

  • Mikortól javasolt a babamasszázs végzése?

    Babamasszázs tanfolyamot javasoljuk már akár a várandósság ideje alatt, vagy a szülést követő legkorábbi időpontban elvégezni. A csoportos foglalkozás során három alkalommal, hetente egyszer találkozunk kötetlen, baráti, beszélgetős formában.

  • A babamasszázst olajjal vagy krémmel végzik?

    A masszázs olajjal történik, használatával 30%-kal hatékonyabbak az egyes mozdulatok. Emellett jó és tápláló a bőrnek, kellemes érzet a babának.

  • Mire lehet szükség a babamasszázs során?

    Célszerű pelenkázó alátétet, babatakarót és saját használatú babaolajat vagy hidegen sajtolt növényi olajat hozni. Ez lehetőleg növényi olaj legyen, például mandulaolaj, búzacsíra olaj.

  • Hány alkalmas a tanfolyam?

    A tanfolyam 3 alkalmon keresztül mutatja be és tanítja meg az otthoni babamasszázshoz szükséges fogásokat és tudnivalókat.

  • A szülő masszíroz vagy az oktató?

    A tanfolyam során a szülő masszírozza a babáját az oktató útmutatásai alapján, azt utánozva.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Április az iskolai beiratkozás hónapja, május és június a ballagások időszaka. Búcsú az óvodától; azok a kisgyermekek, akik 6. életévüket betöltötték, szeptemberben megkezdik általános iskolai tanulmányaikat. A szeptembertől...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!