Dietetikai és életmód tanácsadás

A táplálkozás a létfenntartás elengedhetetlen része, de nem mindegy mi, mikor és milyen mennyiségben kerül be szervezetünkbe. Az elfogyasztott ételek ugyanis hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez (vagy annak rombolásához). Júliustól központunkban is elérhető a dietetikai és életmód tanácsadás. 

A dietetikai és életmód tanácsadás a betegségek elkerülésére, a jó egészség megőrzésére is kifejezetten hasznos tanácsokkal, információval szolgál azok számára, akiknek fontos a minőségi, adalékanyagoktól mentes táplálkozás, a jó kondíció és a kiegyensúlyozott, hosszan tartó egészség.

Milyen betegségek esetén érdemes felkeresni a dietetikus szakembert?

A táplálkozásterápia ugyanakkor a gyógyítás része. Kiemelt szerepe van a megfelelően összeállított étrendnek az életmóddal összefüggő kórképek megelőzésében és kezelésében. Ezen megbetegedések közé tartozik többek között az inzulinrezisztencia, prediabéteszes állapotok, cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás, szív-és érrendszeri betegségek, számos gyomor és bélrendszeri betegség. A dietetikus számos egyéb kórkép esetében is nyújthat étrendi útmutatást, például különféle táplálékintoleranciák, táplálékallergiák fennállásakor.

 A dietetikai konzultáció keretében lehetőség nyílik dietetikus szakember segítségével az aktuális tápláltsági állapot felmérése, táplálkozási szokások kiértékelésére, aktuális és korábbi kórelőzmények figyelembe vételével a táplálkozási terv kialakítására.

Hogyan készüljön fel a dietetikai konzultációra?

  • Hozza magával a szakorvosi dokumentációját, a labor leletekkel együtt
  • Gondolja végig a jelenlegi táplálkozási szokásait, írjon össze 2-3 jellemző napot mikor mit és mennyit evett és ivott esetleg nassolt

Milyen szolgáltatások vannak?

  • Táplálkozási szokások felmérése 
  • Aktuális tápláltsági állapot felmérése
  • Étkezési napló elemzése
  • Betegéggel kapcsolatos problémák megbeszélése táplálkozási tanácsadás keretében
  • Diéta során felmerülő nehézségek megoldása

Előzetes bejelentkezés: +36 94 900-261

Kapcsolódó szakterületek

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!