Iskolaérettségi vizsgálat

Komplex pedagógiai vizsgálat

Miben tudunk segíteni a vizsgálat során?

A köznevelési törvény alapján gyermekek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévüket betöltik, tankötelessé válnak. Az óvodából iskolába történő átmenet nem mindig történik zökkenőmentesen, vannak gyermekek, akik gond nélkül sajátítják el a sikeres iskolakezdéshez szükséges ismereteket, mások lassabb tempóban haladnak, további érésre van szükségük.

Az iskolaérettség felmérése során a szakember megállapítja, hogy a gyermek készen áll-e az iskolára, azonosítjuk az erősségeket és azokat a területeket, melyek fejlesztése az eredményes iskolakezdést teszi lehetővé.

Célunk kideríteni, hogy gyermeke hol tart a fejlődésben. A vizsgálat előtt szükséges egy kérdőív kitöltése, amely IDE KATTINTVA érhető el.

Amiben segíteni tudunk

Ha bizonytalan az iskolakezdést illetően,
kérje iskolaérettségi vizsgálatunkat!

Szakembereink

Mi történik a vizsgálaton?

A vizsgálatot optimális esetben a kétszemélyes helyzetben a szülő jelenléte nélkül végezzük el.

Gyakori kérdések

 • Szülőként részt lehet venni a vizsgálaton?

  Az iskolaérettségi vizsgálat részeként a gyermek szociális érettségéről is benyomásokat szerzünk, optimális esetben a vizsgálatot kétszemélyes helyzetben a szülő jelenléte nélkül végezzük el, természetesen, ha a gyermek nagyon szorong ettől az ismeretlen helyzettől, egy szülő bekísérheti és  figyelemmel kísérheti a vizsgálatot.

 • Meddig tart a vizsgálat?

  A vizsgálat hossza kb. 60 perc, ezt követően a szülőkonzultáció keretében átbeszéljük a vizsgálat eredményeit 30 percben.

 • Szükséges valamilyen felszerelés?

  A felmérés része a mozgás területének vizsgálata, emiatt kényelmes öltözetet válasszanak a gyermeknek.

 • Hogyan tájékozódom a vizsgálat eredményéről?

  A vizsgálat végeztével a szülőkonzultáció  során szóban, majd írásos vélemény készül a gyermek vizsgálaton  mutatott eredményeiről, melyet a jelentkezés során megadott e-mail-címre küldünk el.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás kizárólag telefonon, e-mailben vagy személyesen lehetséges!

Magazin

Kapcsolódó szakmai tartalmak

Április az iskolai beiratkozás hónapja, május és június a ballagások időszaka. Búcsú az óvodától; azok a kisgyermekek, akik 6. életévüket betöltötték, szeptemberben megkezdik általános iskolai tanulmányaikat. A szeptembertől...

Árváltozás

2023. június 1-től áraink megváltoznak! Bővebb információért keresse Kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy személyesen a Csimborasszó Egészségügyi Központ recepcióján!

myCSIMBORASSZÓ - Kezünkben az egészség

A myCsimborasszó alkalmazással minden egyszerűvé válik. Bízza rá magát, bízza ránk magát!